Sfeerscheppers

Kleur in huis halen hoeft niet ingewikkeld te zijn en kan toch tot fantastische resultaten leiden. Met verf, behang, tegels en textiel breng je je interieur in de juiste mood; experimenteren is de boodschap…

Zin in een abonnement? Klik hier!

1 Ronde hoeken

Een blauwe band met afgeronde hoeken loopt rond de hele omtrek van de ruimte en stopt aan de deur. Deze opvallende ingreep – hier uitgevoerd in slijtvaste kunsthars, maar op een eenvoudige plankenvloer kan het ook met kwalitatieve lakverf – houdt de slaapkamer letterlijk bij elkaar, verzacht de ruimte en verbindt het patroon van het roodgrijze behang met dat van het parket. Foto: project Teorema Milanese van design- en architectuurbureau Marcante-Testa.

2 Accent op ingang

De gang en zitruimte zijn visueel met elkaar verbonden d.m.v. twee kleuren. Het blauw wordt in de gang als accentkleur gebruikt om de ingang breder te laten lijken. In combinatie met de witte omlijsting en het blauw van de zitruimte lijkt het op één grote, abstracte muurcompositie. In de kamer achteraan is blauw de hoofdkleur en wordt de nudetint gebruikt als accent. De cirkel verzacht de ruimte en plaatst de grafische staanlamp in de kijker. Foto: vaasjes ‘Ballet figurines’ en staanlamp ‘Gear’ van Northern.

3 Jaloezieënwand

In een slaapkamer met weinig of geen rechtstreeks licht kun je je veel kleur en motieven veroorloven. Behang dat eruitziet als raamdecoratie, bijvoorbeeld, waardoor het lijkt alsof je de zon ziet ondergaan door de jaloezieën – maar je kunt er natuurlijk ook een sterk grafisch patroon in zien… Belangrijk is dat je je opvallende muurdecoratie, of het nu om verf of behang gaat, achter je bed hangt en niet ervoor, wegens te druk voor de ogen… Foto: behang ‘Grids Light’, design Mut Design, Coordonné.

Samenstelling: Jackie Oomen, Emmy Toonen en Kaatje Verschoren.

Bron: Feeling Wonen 1/2021.