Trend gespot: verborgen hotels

Waan je net als Alice in Wonderland en ga op avontuur naar Jardin Secret. Nee, je valt hier niet door een konijnenhol, maar je gaat wel op zoek naar de verborgen deur in een gezellig groen plantenwinkeltje. Wat er achter de deur schuilt? Lees hieronder snel verder!

 

Een groene oase

In een stil straatje in Brussel start het hele avontuur. Hier stap je de kleine plantenwinkel van Jacqueline Ezman binnen, gevuld met cactussen en vetplanten. Jacqueline is tegelijkertijd ook de receptioniste van het verborgen hotel. Zij overhandigt je de sleutel en begeleidt je tot achteraan de winkel, waar een kleine deur je toegang geeft tot een ware groene oase: Jardin Secret. Het verborgen hotel ligt in de centrale Sint-Bonifatius wijk in Brussel. Het exacte adres krijg je pas toegestuurd na het boeken van een kamer.

Je hoorde misschien al van verschillende zaakjes op geheime locaties, maar met de opening van Jardin Secret opende architecte Olivia Gustot ook meteen het allereerste geheime hotel in Brussel. Jardin Secret is een groen plekje, ten midden van Brussel. De ultieme ontsnapping aan de dagelijkse sleur. Kom er van de rust genieten en laat de drukte achterwege.

Kamers met uitzicht

Een kamer boek je er vanaf € 79/persoon. Allemaal kijken ze uit op de wondermooie binnentuin. Ideaal om je op de kussentjes te vlijen op de vensterbank met een goed boek of om simpelweg te genieten van al dat groen. Ook in de kamers wordt het groene thema doorgetrokken met tal van verschillende kamerplanten. Met een echte palmboom achter je bed, waan je jezelf zo in de tropen. De combinatie van lichte, natuurlijke materialen met donkere accenten zorgen voor open en luchtige kamers die toch dat tikkeltje mysterie bevatten.

Tip: Niet alle kamers zijn standaard uitgerust met een bad, maar als je graag wegdrijft in je badkuip kun je expliciet een kamer mét bad boeken.

Nog meer geheime plekjes

Ligt Brussel toch nog wat uit de richting? In het voorjaar van 2018 opent het urban hideaway-hotel The Hide zijn deuren in Gent, maar je kunt er nu al de sfeer gaan opsnuiven in Hide & Boutique: een heuse secret shop in samenwerking met four rooms. Nog tot en met 7 januari 2018 openen ze tijdelijk hun deuren. De unieke shop is de ultieme locatie voor echte designfreaks, want alles wat je er ziet is ook te koop: inclusief het meubilair waar je op zit. Het hotel is nog volop in aanbouw, dus je moet er wel 3 verdiepen aan treden voor over hebben om tot de penthouse-verdieping te komen. Om het zo exclusief mogelijk te houden is Hide & Boutique enkel op uitnodiging toegankelijk. Wil je toch graag nog een bezoekje brengen? Via de website kun je alvast je persoonlijke uitnodiging aanvragen en jezelf op de gastenlijst plaatsen.

Foto’s: Pierre De Dreef | Tekst: Luna Smet