Trendkleuren voor het voorjaar

Trend- en colorwatcher Hilde Francq licht in elke editie van Feeling Wonen een interieurtrend toe. Die vertaalt ze naar verschillende paletten met trendkleuren. Wij lichten er één palet uit.

De interieurtrend: stilte

Stilte wordt één van dé topics van de komende jaren. Akoestisch comfort zal in de komende jaren een prominente plaats opeisen in onze interieurs, een tendens die nog versnelt omdat we tegenwoordig meer thuiswerken door de pandemie. Architecten zullen dus kiezen voor dempende materialen en meer afgesloten ruimtes waarin we ons even kunnen afzonderen. Deze trend draait dan ook rond natuurlijke materialen en sober ingerichte ruimtes waarin de verschillende texturen optimaal tot hun recht komen. De gedempte kleur- en materiaalcontrasten resulteren in een verstilde maar toch warme sfeer.

De trendkleuren

Die verstilde sfeer zien we onder andere vertaald naar warme hout- en nootkleuren, gecombineerd met enkele neutrale beige- en zandtinten, wat off-white en een warm zwart. Een mooi voorbeeld is onderstaand palet, met veel hout- en natuurlijke tinten en blonde kleuren. Enkele groentinten zorgen voor wat koelte in de kleurenmix. Hout, natuurlijke materialen en textiel spelen de hoofdrol, maar worden wel op een architecturale manier geïnterpreteerd. Het resultaat is een chaletgevoel anno 2021.

Vertaald naar een NCS-code, van boven naar onder: NCS S 2020-Y20R, NCS S 1515 – G80Y, NCS S 3020-G90Y en NCS S 5040-Y30R. Deze codes worden wereldwijd gebruikt om over kleur te communiceren. Als je de NCS-code van een kleur noemt, kan een verfwinkel dus exact die kleur aanleveren. francqcolors.be

Meer inspiratie

3 trends voor 2021
Breng kleur in je slaapkamer
Kleurspecialist aan het woord

Zin in een abonnement? Klik hier voor de beste voordelen!