Valencia Vibes

Dobberen in de zee, fietsen, winkelen en prima eten: in Valencia kan het allemaal. Dankzij de unieke mix  van natuur en architectuur, ontelbare pleinen in de binnenstad, cultuur en gastronomie is Valencia de ultieme citytrip. Vijf adressen van onze redactie.

ciudad de las artes

1. De Ciudad de la Artes y las Ciencias

Met de Ciudad de la Artes y las Ciencias, een verzameling van zes straffe  gebouwen omringd door blauwe waterpartijen in de tuinen van de Turia, zorgt architect Santiago Calatrava sinds 1998 voor een echt Guggenheim-effect in Valencia.

centro caro hotel

2. Caro Hotel

Een mooie uitvalsbasis in het historisch centrum van Valencia is ongetwijfeld het Caro Hotel met 26 design kamers in een historisch monument, een restaurant met Michelinster en een klein zwembad in de binnentuin.

 

ruzafa gnomo

3. Conceptstore Gnomo

Conceptstoe Gnomo in de Ruzafa wijk heeft een eclectisch en snel wisselend aanbod. Ingericht door het Spaans-Belgische ontwerpbureau Masquespacio.

 

centro dodo

4. Dodo Lounge & Wear

Bij Dodo Lounge & Wear in het historisch centrum combineer je lunchen met shoppen.

 

ruzafa casa judia

5. Casa Judia

Met zijn explosie van kleuren en ornamenten op de gevel behoort Casa Judia, in 1930 in opdracht van een joodse bouwheer in de Ruzafa wijk gebouwd, zeker thuis in de top tien van architecturale must sees in Valencia.

 

Ontdek nog veel meer adressen in onze reportage over Valencia in de mei-juni 2019 editie van Feeling Wonen. Nog tot 18/6 in de winkel.

Tekst: Karin De Ridder. Foto’s: Kaatje Verschoren.