Weelderig Waterloo

Toen architecte Dapné Dulait dit vervallen jaren ’30-huis in Waterloo ontdekte, verbouwde ze het tot een modern, functioneel en warm nest. Buiten domineren wit en strak, binnen zorgen textiel en texturen voor een warme, zachte feel.

Waterloo5

De tuin is uitgerust met een zwembad en een overdekt terras. Voor elke gelegenheid is er een speciaal plekje. Zo is er een lange tafel vrienden en familie kunnen dineren, maar is er ook plek voorzien om te loungen.

Waterloo1

In de leefruimte zorgen textiel en verschillende texturen voor een warme, uitnodigende sfeer. Bijzonder: de parketvloer is gemaakt van oude treinwagonplanken.

Waterloo2

De leefruimte heeft een open karakter. De woonkamer, eetkamer en de keuken vloeien in elkaar over. Veel meubels zijn tweedehands. Zo zijn de stoelen afkomstig uit een restaurant.

Waterloo3

De glazen schuifdeuren hebben een industrieel karakter en zorgen voor veel lichtinval. De hoogteverschillen in de woning zorgen voor een speels geheel.

Waterloo4

De slaapkamer loopt over in een walk-in-closet. Door de spiegels lijkt de kamer optisch groter. De lichte kleuren in de slaapkamer zijn rustgevend.

 

Tekst: Jean-Michel Leclercq en Jackie Oomen. Foto’s: Laurent Brandasj. Styling: Sigrid De Ceuleneer.