WIN deze set Aalto krukken ‘60’ Special Edition

Exclusief voor de lezers van Feeling Wonen: webshop designcollectors.com geeft i.s.m. Feeling Wonen 2 sets van 3 Aalto krukken ‘60’ Special Edition van Artek weg.

De beroemde Finse architect-designer Alvar Aalto ontwierp krukjes ‘60’ al in 1933-1934, maar hun krachtige geometrie is vandaag nog steeds actueel. De typische L-vormige poten zijn het resultaat van een innovatief proces voor het buigen van hout, dat Aalto patenteerde in 1933. Deze techniek maakte het mogelijk om de warme eigenschappen van hout te gebruiken voor stevige, degelijke meubels. De krukjes worden door het Finse designmerk Artek gemaakt in de A-Factory in Turku, Finland, met een productieproces dat maar liefst 42 stappen telt. Het eenvoudige, functionele design van de Aalto-krukjes past in zo goed als elk interieur. Je kunt de houten krukjes ook gebruiken als bijzet- of nachttafeltje of om iets op te etaleren. De krukjes zijn makkelijk stapelbaar: zo heb je altijd extra stoelen bij de hand voor (on)verwacht bezoek. De Belgische webshop designcollectors.com en modeontwerpster Sofie D’Hoore delen een passie voor de tijdloze ontwerpen van Alvar Aalto. Hieruit is het idee gegroeid om een ‘Special Edition’ van de Aalto krukjes ‘60’ te lanceren: een set van drie kleuren, samengesteld door Sofie D’Hoore, die iedereen op zijn eigen manier in zijn interieur kan integreren. Exclusief gemaakt door Artek voor Designcollectors. “Het zijn de kleuren van beton, hout en glas, materialen die vaak gebruikt worden in de hedendaagse architectuur. De kleuren zijn mooi apart of in onderlinge combinaties. Ook goed te combineren met sterkere tinten. Op die manier kan iedereen de set op zijn eigen manier in zijn interieur integreren”, aldus de modeontwerpster.

Deelnemen?

Beantwoord de vragen hieronder. Iedereen mag één keer deelnemen. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd. De wedstrijd loopt t.e.m. 17/01/2021. Succes!

designcollectors.comartek.fi